• راهنمای جامع بهترین مسیریاب‌های ایرانی؛ کدام اپلیکیشن شما را زودتر به مقصد می رساند؟

    • 233 تعداد لایک

راهنمای جامع بهترین مسیریاب‌های ایرانی؛ کدام اپلیکیشن شما را زودتر به مقصد می رساند؟

    • آریزون آریزون
    • |
    • 1398/04/10 دوشنبه 10 تير 1398
    • |
    • زمان مطالعه 3 دقیقه
    • |
    • 20399 بار بازدید شده
    • 233 تعداد لایک

با 9 نمونه از بهترین مسیریاب‌های ایرانی آشنا شوید؛ کدام اپلیکیشن شما را زودتر به مقصد می رساند؟

در حال حاضر تمام امکانات در یک دستگاه کوچک جمع شده و هرکاری می توان با موبایل ها انجام داد. تلفن های همراه توسط شرکت های مختلفی تولید می شوند که مشهورترین آن ها گوشی هواوی، سامسونگ و اپل هستند. از توانایی هایی مانند پخش موسیقی، گشت و گذار در اینترنت و عکسبرداری باکیفیت که بگذریم، مسیریابی به عنوان یکی از پرکاربرد ترین امکانات تلفن های هوشمند شناخته می شود.
برای داشتن این قابلیت، حتما نباید بهترین گوشی را داشته باشید؛ هرچند که در دست داشتن تلفن پرچمدار، قطعا تجربه بهتری برایتان رقم خواهد زد. با این حال دستگاه های میان رده و حتی پایین رده نیز کارتان را راه می اندازند. می توانید با مطالعه مقاله راهنمای خرید گوشی، دستگاه مناسب خود را انتخاب کنید و سپس تلفن همراه را از فروشگاه اینترنتی گوشی خریداری نمایید.
سرویس های جهانی زیادی در زمینه مسیریابی فعالیت دارند و با توجه به قابلیت ها، از محبوبیت زیادی نیز بخوردار هستند. دیگر همه ما نام هایی مانند ویز و گوگل مپس یا همان سرویس نقشه های گوگل را شنیده و از آنها استفاده کرده ایم. اما در این بین شرکت های ایرانی نیز بیکار ننشسته و اپلیکیشن های قدرتمندی روانه بازار کرده اند.
ممکن است این سوال مطرح شود که چرا با وجود امکانات فراوان و راهنمایی دقیق، باید از برنامه های بومی استفاده کنیم؟ اصلا مسریاب های ایرانی چه قابلیت ویژه ای دارند که نظر ما را جلب کنند؟ ما اینجا هستیم که به همین پرسشها پاسخ دهیم؛ به شما خواهیم گفت که چرا همیشه باید از یک بلدراه ایرانی آدرس پرسید تا یک نرم افزار خارجی. در ادامه بهترین مسیریاب های ایرانی به تفصیل بررسی شده و نقاط ضعف، قوت و ویژگی های آنها مورد بررسی قرار گرفته است. همراه ما باشید.

مسیریاب نشان؛ راه را نشان بده!

Dark mode

امکانات و قابلیت ها:

  • مسیریابی با پیش بینی ترافیک
  • دارای طرح های ترافیک و زوج و فرد و مسیریابی خارج از طرح
  • سخنگو و محیط فارسی
  • نمایش لحظه ای ترافیک
  • امکان جستجوی سریع مکان های پرکاربرد
  • قابلیت اشتراک گذاری موقعیت مکانی
  • و ...
مسیریاب ایرانی نشان پس از تجربه های ناموفقی که در این زمینه وجود داشت، با برنامه ریزی بهتر و دقیق تر موفق شد اپلیکیشنی در خور و قوی روانه بازار کند. نکته جالب درباره مسیریاب نشان، عدم استفاده از نقشه های گوگل و توسعه نقشه بومی است. همین موارد باعث شده کاربران در گوگل پلی به نشان امتیاز 4.5 از 5 را بدهند و 2 میلیون نفر از آن استفاده کنند. بیایید به بررسی نشان بپردازیم:
هنگامی که اپلیکیشن را باز می کنید، برنامه خیلی سریع موقعیت فعلی شما را پیدا کرده و با یک دایره قرمز رنگ، محل استقرارتان را نشان می دهد. نکته بعدی که توجه را جلب می کند، نقشه ای متفاوت از دیگر برنامه ها است که به نظر جزئیات خوبی نیز دارد. مانند دیگر مسیریاب های ایرانی و خارجی، موقیعت مکان ها و نام خیابان ها به خوبی دیده می شود. Dark mode نقشه های دوبعدی و سه بعدی، دارا بودن قابلیت هشدار و داشتن راهنمای صوتی، امکاناتی هستند که می توان در برنامه های دیگر نیز آنها را پیدا کرد؛ اما ببینیم مسیریاب نشان چه امکانات منحصر به فردی به ما ارائه می دهد.
در مسیریاب نشان، علامت دوربین کنترل سرعت روی نقشه دیده می شود؛ به طوری که می توانید حتی قبل از حرکت، مکان آنها را شناسایی کرده و دیگر جریمه نشوید. هنگام مسیریابی، نشان در ابتدا اماکن عمومی و پرطرفدار مانند پمپ بنزین، رستوران و پارکینگ را به شما پیشنهاد می دهد؛ با انتخاب هر یک از آنها برنامه نزدیک ترین موقعیت مکانی به شما را پیدا می کند. این قابلیت به نظر بسیار خوب و کاربردی است.
مسیریاب نشان یکی از معدود برنامه هایی است که طرح ترافیک و زوج و فرد دارد؛ بنابراین می توان بدون ترس از جریمه شدن به مقصد رسید. البته با توجه به طرح جدید آلودگی هوا، باید دید چطور می توان به شکلی دیگر از این قابلیت استفاده کرد. حالا وقت آن است که ببینیم نشان چگونه ما را به مقصد می رساند. Dark mode پس از جستجوی مقصد و انتخاب آن، فاصله و زمان رسیدن نمایش داده می شود. دکمه مسریابی را که بزنید، راهنمای صوتی با صدایی رسا و البته کمی خشن، زمان و مسیر کلی را به شما اعلام می کند. این راهنما در طول مسیر همراه شماست. می توان مسیر کلی را نیز به طور اجمالی دید، اما این قابلیت به نظر باید بهتر شود؛ نقشه کمی شلوغ به نظر می رسد و مسیر نیز باید بهتر به نمایش گذاشته شود.
مسیر اصلی با رنگ بنفش و مسیرهای فرعی با رنگ خاکستری نمایش داده می شوند. در مجموع مسیریاب نشان نمره قبولی می گیرد و می توان آن را بهترین مسیریاب ایرانی دانست، اما هنوز می توان بخش هایی از آن را بهتر کرد؛ به ویژه کیفیت نقشه، رنگ های مورد استفاده و راهنمای صوتی آن که به نظر عصبانی و طلبکار است!

مسیریاب دال؛ ویز ایرانی؟!

Dark mode

امکانات و ویژگی ها:

  • مسیریابی تعاملی
  • طرح زوج و فرد
  • راهنمای صوتی
  • نمایش دوربین کنترل سرعت
  • اطلاع رسانی درباره حوادث
  • و ...
اپلیکیشن دال درست هنگامی وارد بازار شد که برنامه های محبوب مانند ویز به خاطر فیلترینگ دچار مشکل شده بودند؛ بنابراین خیلی ها منتظر بودند که ببینند آیا تلاش صاحبان مسیریاب دال، توانسته جایگزین ایرانی ویز باشد یا نه.
نرم افزار دال بر خلاف نشان، از نقشه های گوگل استفاده می کند و در آن خبری از نقشه بومی نیست. نخستین نکته ای که کاملا به چشم می آید و کمی شما را نا امید می کند، عدم نمایش برخی از مکان ها روی نقشه است؛ به طوری که انگار هیچ رستوران یا مکان عمومی دیگری اطراف شما وجود ندارد. به نظر می رسد نقشه مسیریاب دال در زمینه اماکن، به بروزرسانی اساسی نیاز داشته باشد.
رابط کاربری اپلیکیشن دال، کاملا شبیه به گوگل مپ است؛ البته نسخه قدیمی آن. پس از انتخاب مقصد، زمان و فاصله برای شما مشخص می گردد. طراحان مسیریاب دال این مرحله را کاملا شبیه به ویز ساخته اند؛ به طوری که اگر حواستان نباشد، گمان می کنید با این برنامه خارجی در حال کار هستید. نکته مثبت درباری مسیریاب دال این است که برایتان مشخص می کند مقصد شما در محدوده طرح زوج و فرد و ترافیک قرار دارد یا خیر. Dark mode اما یک نکته منفی؛ برنامه هر 30 ثانیه مسیر را به روزرسانی می کند و در برخی موارد دچار اشتباه می شود. چند بار پیش آمد که دال در تخمین موقعیت فعلی نتوانست دقیق عمل کند. با این حال پس از حرکت این مسئله حل خواهد شد. مسیر اصلی درست مانند گوگل مپ آبی رنگ می شود و راهنمای صوتی نیز در کنار شما خواهد بود.
دال یک قابلیت ویژه نیز دارد که آن را مسیریابی تعاملی می نامد. راننده ها می توانند اتفاقاتی مانند تصادف، ترافیک و یا هر چیزی که باعث کندی سرعت شده را به هم خبر داده و به این ترتیب مسیر سریعتر و راحت تری را برای تردد و رسیدن به مقصد انتخاب کنند.
دال نیز همانند نشان، دوربین های کنترل سرعت و ترافیک را به شما نشان می دهد. در مجموع باید گفت مسیریاب دال علی رغم آنکه امکانات خوبی ارائه می دهد و می تواند به کاربر کمک کند، باید در برخی زمینه ها خودش را ارتقا دهد؛ مسیریاب های ایرانی دیگری در بازار هستند که می توانند بهتر از دال عمل کنند.

مسیریاب بلد؛ بلد راه شما

Dark mode

امکانات و ویژگی ها:

  • نمایش پلاک ساختمان ها (شهر تهران)
  • مسیریابی متفاوت
  • رابط کاربری مناسب
  • راهنمای صوتی
مسیریاب بلد با توجه به رشد بازار داخلی مسیریاب ها و نیاز به برنامه ای جامع که بتواند با نمونه های خارجی رقابت کند، روانه بازار شد. این برنامه قصد دارد با فراهم کردن بهترین ویژگی ها، کاری کند که کاربر ایرانی دیگر نیازی به استفاده از برنامه های خارجی نداشته باشد. سوال اینجاست که آیا بلد توانسته نیازهای مخاطب را بلد شود یا خیر؛ در ادامه مشخص خواهد شد.
نخستین نکته مثبت مسیریاب بلد، رابط کاربری روان و ساده آن است. شما می توانید به راحتی به قسمت های مختلف دسترسی داشته و کارهای مورد نظر خود را انجام دهید. مکان های عمومی زیادی در نقشه بلد به چشم می خورد و خیلی راحت می توان آنها را پیدا کرد.
وضعیت ترافیک به صورت لحظه ای بروزرسانی می شود؛ بنابراین خیالتان راحت است که در بهترین مسیر ممکن رانندگی می کنید. قابلیت ویژه مسیریاب بلد که تاکنون مانند آن را ندیده ایم، نمایش پلاک ساختمان هاست. این ویژگی فعلا تنها در شهر تهران قابل استفاده است، اما احتمالا در آینده شاهد گسترش آن در شهرهای مهم ایران خواهیم بود. این قابلیت شما را در مسیریابی هرچه بهتر و دقیقتر یاری خواهد کرد. Dark mode در بخش مسیریابی، اپلیکیشن بلد کمی متقاوت از سایر رقبا عمل کرده. سیستم جستجوی برنامه مانند دیگر مسیریاب ها نیست و باید به مرور زمان به آن عادت کنید. گاهی اوقات نتیجه جستجو با چیزی که کاربر انتظار دارد یکسان نیست و پیدا کردن نقطه مورد نظر، کمی بیشتر از معمول طول می کشد.
بلد نیز مانند سایر مسیریاب ها به راهنمای صوتی مجهز است که البته اکنون تنها به یک گزینه محدود می شود. به طوری می توان این برنامه را دارای ویژگی های اولیه برای موفق شدن و جزء بهترین مسیریاب های ایرانی دانست، اما اگر صاحبان آن قصد دارند با نمونه های قدرتمندی مانند ویز و گوگل مپ رقابت کنند، هنوز راه زیادی در پیش دارند.

مسیریاب سپهر

Dark mode

امکانات و ویژگی ها:

  • رابط کاربری آسان
  • حالت رانندگی
  • ترافیک آنلاین
  • ردیاب گوشی و دزدگیر
تیم سپهر از سال 1392 فعالیتش را آغاز کرده و تلاش نموده تجربه خوبی برای کاربران ایرانی رقم بزند. پس از چند سال گذشتن از تولد این برنامه، به نظر می رسد باید انتظار مسیریابی خوب را داشته باشیم. در ادامه مشخص می شود که این انتظار درست است یا خیر.
پس از باز کردن برنامه، سپهر موقعیت کنونی شما را با دایره ای آبی رنگ مشخص می کند. نقشه برنامه بسیار ساده است و تنها نام خیابان ها در آن به چشم می خورد. یک نوار ابزار کوچک در کنار اپلیکیشن تعبیه شده و امکان پیدا کردن سریع مکان های عمومی مانند پمپ بنزین و رستوران را فراهم می کند.
در پایین برنامه دکمه حالت رانندگی قرار گرفته که با فشار دادن آن، نقشه حالت سه بعدی پیدا کرده و میزان سرعت نمایش داده می شود. جستجوی مسیریاب سپهر به خوبی کار می کند. نرم افزار مسیر را به رنگ بنفش مشخص کرده و زمان رسیدن را به شما می گوید. نکته مثبت درباره سپهر این است که همواره سعی می کند کم ترافیک ترین مسیر ممکن را به شما نشان بدهد. Dark mode یکی از ویژگی های منحصر به فرد مسیریاب سپهر، قابلیت ردیابی گوشی و حتی افراد خانواده است. کاربران می توانند با نصب اپلیکیشن و استفاده از این گزینه، خانواده و کسانی که نیاز به مراقبت داشته باشند را رصد کنند.
مسیریاب سپهر گزینه داخلی خوبی است اما نرم افزارهای بهتر دیگری نیز وجود دارند که به نظر می توانند تجربه بهتری برای ایرانی ها رقم بزنند.

مسیریاب رایا؛ تهران زیر پای شما

Dark mode

امکانات و ویژگی ها:

  • دارا بودن نقشه ماهواره ای و توپوگرافی
  • نمایش آنلاین ترافیک
  • امکان جستجوی قبور
  • نقشه آفلاین تهران و کرج
  • سرویس پیشنهاد مسیر حمل‌ونقل همگانی
این برنامه بیشتر به یک نقشه همراه شبیه است تا نرم افراری برای مسیریابی. نقشه رایا کمی با نقشه هایی که در دیگر اپلیکیشن ها دیده اید، متقاوت است. ساختمان ها با نمایی گرافیکی به نشان داده شده اند اما خبری از نمایش اماکن و رستوران ها نیست؛ هرچند که می توان آنها را با جستجو پیدا کرد. Dark mode می توانید حجم ترافیک را به صورت لحظه ای مشاهده کنید. امکان پیدا کردن خطوط اتوبوس نیز در مسیریاب رایا وجود دارد. داشتن نقشه های توپوگرافی و ماهواره ای، از جمله ویژگی های منحصر به فرد این برنامه هستند. شما می توانید با استفاده از منوی برنامه، محدوده آلودگی هوا، خطوط مترو و زوج و فرد را مشاهده کنید. ویژگی جالب و البته عجیب مسیریاب رایا، امکان جستجوی قبور در بهشت زهرای تهران است. کاربران می توانند با استفاده از نام، نام خانوادگی و تاریخ وفات، فرد مورد نظر را پیدا کنند.
در مجموع اپلیکیشن رایا برای داشتن نقشه همراه گزینه بدی نیست ومی تواند در مواقع لزوم، به عنوان مسیریاب نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

اپلیکیشن 141؛ مدیریت راه ها در دستان شما

Dark mode

امکانات و ویژگی ها:

  • امداد خودرو
  • مشاهده وضعیت آب و هوا
  • امکان نمایش انسدادهای جاده ای
  • آخرین وضعیت راه های کشور
  • مسیریاب بین شهری
  • گزارش تصادفات
مرکز مدیریت راه های کشور، در سال 1387 تاسیس شده و اکنون با اپلیکیشنی که روانه بازار کرده، به خوبی توانسته به کاربران کمک کند. هنگام باز کردن برنامه، راهنمایی چند مرحله ای برای استفاده بهتر از آن در اختیار شما قرار می گیرد. نقشه مسیریاب 141 تا حدودی شبیه به نقشه گوگل است و امکانات خوبی در اختیارتان می گذارد.
شما می توانید ترافیک را به صورت لحظه ای مشاهده کنید و با توجه به آن مسیر بهینه را در پیش بگیرید. اپلیکیشن 141 نیز همانند مسیریاب رایا دارای نقشه ماهواره ای است. منوی کشویی برنامه امکانات زیادی دارد. با استفاده از مسیریاب 141 می توانید دوربین های کنترل سرعت را مشاهده کرده و حتی از انسدادهای جاده ای باخبر شوید. موقعیت کارگاه ها و تعمیرگاه ها، امداد فنی خودرو، وضعیت آب و هوا و موقعیت مجتمع های خدمات رفاهی، بخش دیگری از امکانات خوب و کاربردی این برنامه هستند.
مسیریاب سامانه 141 تنها برای مسافرت های بین شهری فعال است و نمی توان از آن برای رفتن به نقاط درون شهر استفاده کرد. این ویژگی به خوبی کار می کند و کاربران می توانند با انتخاب شهر مبدا و مقصد، از زمان سفر و چگونگی شرایط جادها مطلع شوند. اپلیکیشن سازمان حمل و نقل جاده ای به قدری امکانات کاربردی دارد که نصب آن برای سفرهای درون شهری و به ویژه برون شهری، به طور حتم رضایت کاربران را به همراه خواهد داشت.

مسیریاب بهرو

Dark mode

امکانات و ویژگی ها:

  • آدرس یاب
  • مختصات یاب
  • اضافه کردن مکان جدید به نقشه
  • سرعت شمار
  • عکسبرداری از نقشه
بهرو یکی از برنامه های مسیریاب ایرانی است که مدت زیادی از آمدن آن به بازار نمی گذرد. پس از باز کردن اپلیکیشن، یک راهنما شما را با بخش های مختلف آشنا می کند. نقشه بهرو تا حدودی شبیه به نقشه گوگل است. Dark mode نکته منفی اینکه با زدن علامت موقعیت فعلی، به مکان کنونی منتقل نمی شوید و باید با زوم کردن این کار را انجام دهید. بهرو مختصات نقاط مختلف را نیز به شما نشان می دهد.

مسیریاب وی (way)؛ راه رسیدن به مقصد

Dark mode

اپلیکیشن وی را می توان کامل ترین برنامه مسیریاب ایرانی دانست. تیم سازنده تلاش کرده علاوه بر امکانات مسیریابی که در همه نرم افزارهای مشابه دیگر نیز دیده می شود، ویژگی هایی در «وی» قرار دهد که آن را به انتخاب اول کاربر ایرانی تبدیل کند.
از آنجایی که رفت و آمد و مسیریابی همیشه به یک مقصد ختم می شود، برنامه وی برای اقامت شما در محل مورد نظرتان نیز تمهیداتی اندیشیده است. شما می توانید با این اپلیکیشن از سراسر ایران، ویلا و اتاق رزرو کنید و با خیال راحت تنها به پیمودن مسیر بیاندیشید. از این ویژگی خوب که بگذریم، وقت آن است که مسیریابی «وی» را مورد بررسی قرار دهیم.
نخستین چیزی که جلب نظر می کند، امکان اضافه کردن دوستان به برنامه و دیدن موقعیت آنها روی نقشه است. این امکان بیشتر به درد مسافرت های دسته جمعی و خانوادگی می خورد. Dark mode برنامه وی از نقشه گوگل استفاده می کند؛ بنابراین خیالتان بابت جزئیات و کیفیت راحت باشد. با انتخاب مقصد، مسیر به صورت یک خط آبی رنگ به شما نشان داده می شود. این برنامه تنها به یک راه بسنده کرده و خبری از مسیر جایگزین نیست. راهنمای صوتی نیز در کنار شماست و مشکلی از این بابت وجود ندارد. فرمان های متنی نیز در برنامه نمایش داده می شوند.
مسیریاب «وی» امکانات و ویژگی های دیگری نیز دارد. یکی از قابلیت هایی که در هیچ مسیریاب ایرانی دیگری وجود ندارد، کشیدن کروکی است. کافی است به قسمت مربوط به کروکی مراجعه کرده و دکمه ضبط را بزنید؛ برنامه مسیر حرکت شما را ذخیره کرده و برایتان کروکی می کشد.
در برنامه قسمت خودآموز نیز تعبیه شده و کاربران در صورت مشکل می توانند به آن مراجعه کنند. مسیریاب «وی» امکانات بسیار خوبی دارد و می توان برای آن آینده ای روشن متصور شد.

مسیریاب نما؛ نقشه ای برای زندگی

Dark mode موسسان نما قصد دارند به گفته خودشان بهترین و کامل ترین نقشه ایران را فراهم کنند. اپلیکشین نما از نقشه ای اختصاصی و بسیار دقیق بهره می گیرد که جزئیات زیادی در آن به چشم می خورد.
مسیریاب نما پس از دریافت مقصد، راه را با رنگ آبی مشخص کرده و با استفاده از راهنمای صوتی، شما را تا پایان مسیر همراهی می کند. مسیر مشخص شده تا حدودی شبیه به چیزی است که در گوگل مپ دیده ایم و نقاط دارای ترافیک، با رنگ های مختلف مشخص شده اند. در مجموع مسیریاب نما چیز بیشتری از رقبا ندارد و به عنوان یک برنامه نسبتا خوب، قابل استفاده است.

جمع بندی؛ مسیریاب ایرانی بهتر است یا خارجی؟

مسیریاب های ایرانی در سال های اخیر پیشرفت زیادی داشته اند و در راه درستی حرکت می کنند. با این حال و علی رغم امکانات خوب، هنوز برنامه هایی مانند ویز و گوگل مپ، گزینه های بهتری برای استفاده روزمره هستند. اما دلایلی وجود دارد که کاربران را به استفاده از مسیریاب های ایرانی ترغیب می کند:

  • امکان رزرو هتل در نقاط مختلف
  • امداد خودرو و موقعیت تعمیرگاه ها
  • دارا بودن محدوده زوج و فرد و ترافیک
  • و ...
در میان برنامه های مختلف، اپلیکیشن «نشان» عنوان بهترین مسیریاب ایرانی را به خود اختصاص داده است. برنامه هایی مانند «وی» و 141 نیز قابلیت های بسیار خوبی دارند و می توانند کاربران را در رسیدن به مقصد یاری کنند.
شاید از خود بپرسید که آیا نوع گوشی تاثیری در کیفیت مسیریابی دارد یا نه. گوشی های پرچمدار و پیشرفته، قطعا تجربه بهتری برایتان رقم خواهند زد. وب سایت ما به عنوان مرجع موبایل، مکان مناسبی برای کسب اطلاعات در این زمینه است. اگر هنوز نمی دانید کدام تلفن همراه بهترین گزینه است، مقایسه گوشی مورد نظر با سایر دستگاه ها را توصیه می کنیم؛ هرچند که با شرایط کنونی، قیمت موبایل احتمالا بیشترین تاثیر را در انتخاب شما خواهد داشت.

ثبت نظر

*
*