• نمایشگاه CES 2021

    • 4 تعداد لایک

نمایشگاه CES 2021

    • شایان ضیایی شایان ضیایی
    • |
    • 1399/11/01 چهارشنبه 1 بهمن 1399
    • |
    • زمان مطالعه 5 دقیقه
    • |
    • 2132 بار بازدید شده
    • 4 تعداد لایک

سال ۲۰۲۰ سالی بسیار چالش‌برانگیز بود و بنابراین مطمئن نبودیم که از نمایشگاه CES که بزرگ‌ترین نمایشگاه‌ محصولات تکنولوژیک در جهان به حساب می‌آید باید چه انتظاراتی داشته باشیم. همینطور که پاندمی کووید-۱۹ گسترده و گسترده‌تر می‌شد و کشورهای مختلف را به تعطیلی می‌کشاند، رویدادهای مختلف هم یکی پس از دیگری کنسل شدند. محققان و متخصصین می‌گفتند جهان شاید برای چند سال به حالت عادی بازنگردد و بنابراین ما هم انتظار نداشتیم که CES 2021 به روال همیشه برگزار شود. سازمان Consumer Technology Association که مسئولیت برگزاری CES را برعهده دارد هم امیدوار بود که این نمایشگاه بعد از وقفه‌ای یک ساله، در سال ۲۰۲۲ برگزار شود.

اما چه با پاندمی و چه بدون پاندمی، CES در مسیر تغییر کردن بود. همانطور که کمپانی‌های بزرگ تکنولوژی در دهه اخیر متوجه شده‌اند، استیج CES دیگر آن قدرت سابق را ندارد. اما این رویداد همچنان به حیات خود ادامه داد و با اینکه دیگر میزبان مهم‌ترین محصولات تکنولوژی نبود، اما نشانه‌هایی از اینکه ترندها در یکی دو سال آینده چه خواهند بود در اختیارمان می‌گذاشت.

امسال هم نمایشگاه CES برگزار شد، اما به صورت کاملا آنلاین و مجازی. اگرچه کمپانی‌ها قادر به نمایش فیزیکی محصولات‌شان نبودند، اما این محدودیت باعث نشد که از آخرین دستاوردهای خود رونمایی نکنند. تمام این شرکت‌ها در دوران سخت کنونی تمام تلاش خود را به کار بستند که از محصولاتی نوآورانه پرده بردارند و مراسم مجازی خود را به آبرومندانه‌ترین شکل ممکن برگزار کنند. به همین ترتیب بود که دنیای تکنولوژی امسال ناامیدمان نکرد و نمایشگاه CES جذاب دیگری داشتیم. حالا بیایید به مرور برخی از بهترین محصولات معرفی شده در این رویداد مهم بپردازیم.

پردازنده AMD Ryzen 5000

این کم زرق و برق‌ترین محصول برتر در لیست بهترین‌های CES امسال به حساب می‌آید، اما اصلا منظورمان این نیست که با محصولی کم‌توان روبه‌رو هستیم. این چیپ جدید از شرکت AMD توانست قلب و روح نمایشگاه امسال باشد.

در جریان کنفرانس خبری شرکت AMD، لیزا سو، مدیرعامل این شرکت از خانواده پردازنده‌های Ryzen 5000 رونمایی کرد: مجموعه‌ای از چیپ‌های ۷ نانومتری که عمدتا با اتکا بر معماری جدید Zen 3 ساخته شده‌اند، همان معماری‌ای که در دنیای پردازنده‌های کلاس دسکتاپ نیز حسابی غافلگیرمان کرده بود. این کنفرانس بسیار مورد انتظار بود و همان‌طوری پیش رفت که انتظارش را می‌کشیدیم. AMD از هشت پردازنده جدید «H Series» برای لپ‌تاپ‌های گیمینگ پیشرفته رونمایی  کرد و شاهد پنج پردازنده دیگر در سری «U Series» بودیم که به صورت خاص برای نوت‌بوک‌های باریک‌تر و سبک‌وزن‌تر تدارک دیده شده‌اند. برجسته‌ترین مدل، Ryzen 9 5980HX است که همراه با هشت هسته و ۱۶ رشته از راه می‌رسد.

مدیرعامل AMD ادعاهایی بسیار بزرگ را مطرح کرد. او گفت که چیپ‌های AMD می‌توانند هم در پرفورمنس چند رشته‌ای و هم تک رشته‌ای، بهتر از پیشرفته‌ترین پردازنده اینتل ظاهر شوند. او ضمنا مدعی شد که با این پردازنده‌ها می‌توان منتظر عمر باتری معرکه در لپ‌تاپ‌ها بود. لیزا سو وعده داد که Ryzen 5000، قوت‌رسان به برترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ سال ۲۰۲۱ خواهد بود و اساسا AMD از بهترین پردازنده کلاس موبایل در جهان رونمایی کرده است.

البته که این انتخاب این محصول به عنوان یکی از برترین‌های CES، با چند نکته گنگ صورت گرفته است. بدیهی‌ترین نکته اینست که Ryzen 5000 هنوز به دست خبرگزاری‌ها نرسیده و بنابراین نمی‌توان تضمین کرده که چیپ‌های جدید AMD واقعا همانقدر که ادعا شده قدرتمند هستند و اینتل را کنار می‌کنند. کمپانی تایوانی مورد اشاره ضمنا طی سال گذشته چندین مشکل بزرگ با درایورهای پردازشگرهای گرافیکی خود داشت (که اکنون بهبود فراوان یافته‌اند) و نتوانست عرضه سخت‌افزارهایش را با میزان تقاضا همگام نگه دارد.

اما اگر فقط یک دلیل برای خوشبین بودن به این چیپ‌های جدید داشته باشیم، آن اینست که شرکت‌های تولیدکننده به عملکرد بی‌نظیر آن‌ها باور دارند. درست بعد از کنفرانس AMD و رونمایی از این پردازنده‌ها، شاهد معرفی انبوهی از دیوایس‌های مختلف از سوی کمپانی‌های گوناگون بودیم که همگی به پردازنده AMD مجهز بودند و حتی برخی تولیدکنندگان مانند ایسوس و لنوو اعلام کردند که از هیچ پردازنده‌ای جز چیپ‌های AMD در محصولات جدید خود بهره نگرفته‌اند. از سیستم‌های گیمینگ سنگین‌وزن و دو نمایشگره گرفته تا لپ‌تاپ‌های اقتصادی که به صورت خاص برای دانشجویان ساخته شده‌اند، پردازنده‌های Ryzen 5000 شرکت AMD را امسال در تمام محصولات خواهید یافت. اما نکته مهم‌تر اینست که این پردازنده‌ها در کنار بهترین پردازشگرهای گرافیکی انویدیا عرضه می‌شوند.

لپ‌تاپ ایسوس Zephyrus G15

در جریان CES سال گذشته، لپ‌تاپ ایسوس ROG Zephyrus G14 به عنوان بهترین لپ‌تاپ این رویداد انتخاب شد و انتخاب کاملا درستی هم بود. با پردازنده Ryzen 4900HS، لپ‌تاپ G14 انتظارات از یک لپ‌تاپ ۱۴ اینچی را به سطوحی تازه رساند. منتقدین در نقدهای خود نوشتند که وقتی G14 به بازار آمده، دیگر دلیلی برای خرید هیچ لپ‌تاپ گیمینگ و حمل‌پذیر دیگری وجود ندارد. با ۹ ساعت عمر باتری، نرخ فریم معرکه در بازی‌های ویدیویی، سیستم خنک‌کننده تحسین‌برانگیز، کیبورد و تاچ پد بسیار باکیفیت و قیمت پایه ۱۰۴۹ دلار، این همان لپ‌تاپ باریک و سبک و توانمندی بود که گیمرها برای چند سال آرزویش را داشتند. این لپ‌تاپ ضمنا یکی از نخستین نشانه‌های این بود که اینتل دارد به دردسر می‌افتد و دوران فرمان‌روایی AMD آغاز شده است.

لپ‌تاپ ROG Zephyrys G15 مهم‌ترین چیزی نبود که شرکت ایسوس در جریان CES از آن رونمایی کرد: در واقع اگر صادق باشیم، ایسوس اصلا وقت چندانی به پرده‌برداری از آن اختصاص نداد. خود دستگاه هم همراه با چیزی تازه یا سنت‌شکنانه از راه نمی‌رسد: خبری از نمایشگر تاشو یا نورپردازی RGB نیست. G15 صرفا مثل یک ورژن اندک بزرگ‌تر از G14 به نظر می‌رسد و حالا همراه با آخرین چیپ‌های AMD و انویدیا از راه می‌رسد.

اما به نظرمان حق با ایسوس است: اگر چیزی خراب نیست، نیازی نیست تعمیرش کنید. ایسوس با لپ‌تاپ G15 در فرم فاکتور لپ‌تاپ‌های ۱۵ اینچی به موفقیت فراوان رسید و بنابراین نیازی نبوده به جز ارتقای مشخصات سخت‌افزاری، تفاوتی بنیادین در محصول تحسین‌شده و ارزشمند خود به وجود آورد. هیچ تردیدی نداریم که G15 یکی از بهترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ سال ۲۰۲۱ خواهد بود – اگر بهترین نباشد.

 

 تلویزیون‌های خانواده LG G1

بازار تلویزیون‌ها در نمایشگاه CES چند سال اخیر شدیدا رقابتی بوده و این یعنی «بهترین» تلویزیون این رویداد، محصولی است که قابلیت‌هایی عالی برای چندین سال پیش رو باشد و در عین حال با برچسب قیمتی عرضه شود که عموم مردم واقعا قادر به خریدش باشند. به این ترتیب است که امسال به تلویزیون LG G1 می‌رسیم. این دستگاه مدلی جدید در خانواده فوق پریمیوم GX به حساب می‌آید، اما این بار به پنل OLED Evo مجهز شده و ال‌جی می‌گوید این نسل بعدی تکنولوژی نمایشگرش است.

با پنل جدید Evo، ال‌جی امیدوار است که بتواند فاصله میان پنل‌های LED و OLED را از نظر میزان روشنایی کم‌رنگ کند. G1 ضمنا از طراحی گالری ال‌جی برخوردار شده که یعنی می‌توانید آن را به آسانی روی دیوار سوار کنید (نکته‌ای مهم با توجه به اینکه دستگاه بدون پایه از راه می‌رسد). این تلویزیون گزینه‌ای خوب برای گیمرها نیز هست و همراه با چهار پورت HDMI 2.1 عرضه می‌شود که از رزولوشن 4K با نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کنند. از سوی دیگر، دو سرویس استریم Google Stadia و GeForce Now نیز به صورت بومی مورد پشتیبانی قرار گرفته‌اند و می‌توان به استریم تازه‌ترین بازی‌های ویدیویی پرداخت.

نمی‌گوییم که عموم مردم قادر به خرید این تلویزیون خواهند بود، زیرا خانواده GX شرکت ال‌جی حسابی گران‌قیمت است – اما موضوع زمانی هیجان‌انگیز می‌شود که بدانیم پنل‌های OLED Evo به‌زودی راه خود را به انبوهی تلویزیون تازه باز خواهند کرد. ال‌جی نه‌تنها تلویزیون‌های سری B و سری C خودش را دارد، بلکه تامین‌کننده پنل‌های موجود در اکثر تلویزیون‌های OLED دیگر برندهای جهان نیز به حساب می‌آید. و با توجه به اینکه OLED اخیرا رقابتی تنگاتنگ را با MiniLED و MicroLED تجربه کرده، بالاخره زمانش رسیده که به تکامل رسیده و قابلیت‌هایی جدید با خود به همراه آورد.

مانیتور LG UltraFine OLED Pro

نمایشگاه CES امسال رویدادی بود که در جریان توانستیم شاهد انبوهی از مانیتورهای گیمینگ ارزشمند باشیم. شرکت‌هایی مانند ایسوس، ایسر و ال‌جی همگی پورت HDMI 2.1 را به مانیتورهای خود افزودند که باعث می‌شود نرخ فریم متغیر و رزولوشن 4K قابل دستیابی باشد و این‌ها قابلیت‌هایی کلیدی برای استفاده از کنسول‌های نسل جدید ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ به حساب می‌آیند. اما مانیتوری که امسال حسابی توجه‌مان را به خود جلب کرد، اصلا مانیتوری گیمینگ نبود. این مانیتور OLED، کیفیت تصویری بسیار فک‌برانداز خواهد داشت.

اگر بگوییم مانیتورهای OLED در چند سال اخیر آنقدرها تحسین‌برانگیز ظاهر نشده‌اند حق به مطلب را به خوبی ادا نکرده‌ایم: در این سال‌ها، تنها محصولات مجهز به پنل OLED که به عنوان مانیتور معرفی شده‌اند، اساسا تلویزیون‌های غول‌آسای ۵۵ اینچی بوده‌اند که درون فریمی شبیه به یک مانیتور قرار گرفته بودند. از سوی دیگر هم نمایشگرهای حمل‌پذیر و کوچک را داشتیم که بیشتر به درد افراد هنری می‌خوردند. لپ‌تاپ‌های مجهز به پنل OLED و ۱۵ اینچی نیز هر از چندگاهی از راه می‌رسیدند، اما بهای این کیفیت نمایشگر با عمر باتری ضعیف پرداخته می‌شد.

اما اکنون می‌توانید منتظر یک مانیتور 4K OLED با ابعاد ۳۱.۵ اینچ باشید که ابعادی کاملا مناسب برای کامپیوترهای دسکتاپ دارد و ۹۹ درصد از گاموت رنگی DCI-P3 و ۹۹ درصد از گاموت Adobe RGB را مورد پوشش قرار می‌دهد، از طریق پورت USB-C PD با قدرت ۹۰ وات لپ‌تاپ شما را شارژ می‌کند و دو پورت DisplayPort و HDMI دارد. این مانیتور ضمنا همراه با سه پورت USB از راه می‌رسد که باعث می‌شوند قادر به اشتراک‌گذاری یک ماوس و کیبورد واحد با چند کامپیوتر به صورت همزمان باشید. دیگر چه؟ دستگاه یک جک هدفون هم دارد. از آن‌جایی که دستگاه با نرخ به‌روزرسانی ۶۰ هرتز و بدون قابلیت Adaptive Sync از راه می‌رسد، گزینه‌ای چندان ارزشمند برای گیمرها به حساب نمی‌آید، اما مدت پاسخدهی ۱ میلی‌ثانیه‌ای حداقل اندکی این کمبود‌ها را جبران می‌کند. این مانیتور نشان می‌دهد که پنل‌های OLED بالاخره قرار است راه خود را به ست کامپیوتر دسکتاپ شما باز کنند.

ماسک Razer Project Hazel

نمایشگاه CES همواره میزبان انبوهی از پروژه‌های مفهومی عجیب و غریب بوده که بسیار دور از واقعیت جلوه می‌کنند، اما در نمایشگاه امسال شاهد محصولی مفهومی بودیم که کاملا متعلق به دوران خودمان است: ماسک صورت Project Hazel کمپانی ریزر که بیشتر به ساخت محصولات گیمینگ شهرت دارد. بگذارید یک چیز را به صورت واضح بگوییم: هیچکس انتظار ندارد که این ماسک صورت (احتمالا بسیار گران‌قیمت) فاکتوری کلیدی در مقابله با پاندمی کنونی کووید-۱۹ باشد. اما به نظر می‌رسد ریزر در تلاش بوده که برخی از رایج‌ترین مشکلات ماسک‌های صورت را برطرف کند و در عین حال محصولی بسازد که شما را بسیار خوش‌استایل جلوه خواهد داد. بنابراین جی تحسین دارد که ریزر به بازاری غیر از تجهیزات جانبی گیمینگ ورود کرده و چنین محصول جانبی ساخته.

ریزر هنوز به خوبی اثبات نکرده که این ماسک چندبار مصرف با سیستم تهویه هویا قابل شارژ، واقعا قادر به حفاظت از جان شما و اطرافیان‌تان خواهد بود، ما هم تردیدهای خودمان را داریم: این ماسک هنوز جواز رسمی سازمان غذا و داروی آمریکا یا مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیردار یا حتی وزارت بهداشت این کشور را دریافت نکرده‌ است. اما ریزر به طور یقین دستگاهی بسیار جذاب ساخته است. این ماسک شکل و شمایلی شفاف دارد و به نورهایی با قابلیت فعال‌سازی خودکار بهره‌مند شده در که در محیط‌های تاریک، فضای پیرامون لب‌هایتان را روشن کرده و مشاهده آن‌ها را آسان‌تر می‌کند.

از سوی دیگر، این ماسک از چند میکروفون و امپلیفایر بهره می‌برد تا صدایتان را تقویت کند و دیگر مثل هنگامی که از ماسک‌های معمولی استفاده می‌کنید، صدایتان به شکلی بم به گوش دیگران نرسد. برای هرکسی که مجبور به همکاری نزدیک با دیگران است، این دستگاهی کارآمد به حساب می‌آید که برقراری ارتباط از طریق ماسک را به فرآیندی طبیعی‌تر تبدیل می‌کند.

ربات Samsung Handy Bot

ربات‌های کارگر دیگر متعلق به داستان‌های علمی-تخیلی نیستند، بلکه در جهان واقعی هم می‌توانید از کمک آن‌ها بهره‌مند شوید. البته هنوز امکان خرید آن‌ها برای بسیاری از کاربران میسر نیست، اما احتمال می‌رود که تا چند سال آینده به صورت گسترده از آن‌ها استفاده کنیم.

یکی از ربات‌هایی که در CES امسال حسابی سر و صدا کرد، ربات Handy Bot سامسونگ بود که می‌تواند ظرف‌هایتان را بشوید، منزل را تمیز کند و به حصول اطمینان از سلامت بدن شما بپردازد. سامسونگ هر سال در ساخت ربات‌های هوشمند بهتر و بهتر می‌شود و ضمنا ربات‌هایش ظاهری بسیار دوستانه‌تر و قابل پذیرش‌تر می‌یابند. هوش مصنوعی موجود در Handy Bot قادر به درک محیط پیرامون است. برای مثال می‌تواند تشخیص دهد که شما مدتی طولانی پشت کامپیوتر نشسته‌اید و یادآوری می‌کند که زمان استراحت دادن به چشمان و کمرتان رسیده است. البته باید افزود که Handy Bot هنوز در حال طی کردن پروسه توسعه است و به این زودی‌ها روانه بازار مصرف‌کنندگان نمی‌شود.

وان حمام Kohler Stillness

درحالی که همه ما می‌توانیم در حمام‌ها و وان‌های معمولی خود به تمیز کردن بدنمان بپردازیم و شاید هم برای مدتی کوتاه ریلکس کنیم، اما هیچ چیز به اندازه استفاده از وان حمام Stillness شرکت Kohler آرامش‌بخش به نظر نمی‌رسد. تنها با استفاده از صدایتان قادر به باز کردن آب، تنظیم حرارت، تغییر رنگ نورپردازی‌های دور وان و حتی فعال‌سازی مه و عطردرمانی خواهید بود. متاسفانه بسیاری از ما پولمان زیادی نکرده و نمی‌توانیم ۱۶ هزار دلار بابت این وان حمام بپردازیم، اما اطمینان داریم که بزودی اینفلوئنسرهای اینستاگرامی با تصاویری که خود در این وان حمام ثبت می‌کنند، باعث می‌شوند غبطه بخوریم.

لپ‌تاپ گیمینگ MSI GE76 Dragon Edition Tiamat

در نمایشگاه CES امسال هیچکس نمی‌توانست محصولات معرفی شده را از نزدیک لمس و با آن‌ها کار کند، اما تقریبا اطمینان داریم که این لپ‌تاپ تازه از شرکت تایوانی MSI، بهترین لپ‌تاپی است که برای گیمرها ساخته شده. MSI GE76 Raider Dragon Edition Tiamat (بله نام واقعی‌اش همین است) از نوعی طراحی سنگ‌گونه با حکاکی‌هایی خاص بهره می‌برد و اساسا باعث می‌شود که هنگام کار با آن، احساس باحال بودن داشته باشید. از سوی دیگر، این دیوایس به کارت گرافیک جدید GeForce RTX 3000 انویدیا مجهز شده و از پردازنده نسل دهمی و بسیار جدید اینتل بهره می‌برد.

 

ثبت نظر

*
*