9 دلیل که دانشآموزان باید از تکنولوژی در مدرسه استفاده کنند
-
- آریزون
- |
- 1398/06/10 یکشنبه 10 شهریور 1398
- |
- زمان مطالعه 10 دقیقه
- |
- 4301 بار بازدید شده
-
- 44 تعداد لایک
نمیدانیم کتاب خوشههای خشم نوشته جان اشتاین بک را خواندهاید یا نه؛ اما توصیه میکنیم که حداقل برای یکبار هم که شده آن را مطالعه کنید. داستان در خصوص خانواده کشاورز آمریکایی است که مجبور به مهاجرت شدهاند. بحث معرفی کتاب، موضوع اصلی مقاله ما نیست. در یک جای کتاب از قول یکی از کشاورزان نوشته شده است که ما خودمان بانک را ایجاد کردهایم و اینقدر او را بالابردهایم که حالا برای ما به یک غول شبیه شده است. برای همین دیگر توان مبارزه با آن را نداریم. متأسفانه چنین دیدگاهی را بیشتر خانوادههای امروزی، نه به بانک، بلکه به تکنولوژی دارند.
خیلی از خانوادهها، نمیدانیم دقیقاً چقدر، نگران تأثیر منفی تکنولوژی روی تربیت فرزندان خود هستند. ما هم قبول داریم که تکنولوژی که خود بیشتر یک اصطلاح است، میتواند جنبه منفی بدی روی تربیت و زندگی نسل جدید بگذارد؛ اما از آن نباید غول ساخت. فناوری مانند بانک نیست. متأسفانه استفاده ناصواب از تکنولوژی در حوزههای مختلف و بدون شناخت آن باعث شده تا خانوادهها اجازه به کار بردن تکنولوژی را به فرزندان خود ندهد.
البته روی صحبت ما بیشتر در خصوص تکنولوژیهای امروزی است که مورد استفاده قرار میگیرد. وگرنه که همه ما، حتی شمایی که الآن این مقاله را مطالعه میکنید، در حال استفاده از فناوری کامپیوتر هستید. از همه بدتر اینکه، چنین تصور و نگرانی نادرستی تا داخل مدارس هم کشیده شده است. تا حدی که بسیاری خانوادههایی که در شهرهای کوچک یا حتی بزرگ مانند تهران زندگی میکنند، علاقهای به ثبتنام فرزندان خود در مدارس هوشمند ندارند. حالا اینکه چقدر مدارس هوشمند هستند، بماند.
ما تا حدی حق را به خانوادهها میدهیم؛ اما اینقدر وسواس لازم نیست. چاقو هم دست را میبرد. پس نباید استفاده شود؟ بلکه باید یاد گرفت که از هر ابزار چگونه استفاده کنیم تا خطری ما را تهدید نکند؟
ما در ادامه میخواهیم 9 دلیلی که خانوادهها باید اجازه دهند تا در مدارس از تکنولوژی استفاده شود، برای شما بنویسیم.
مزیتهای استفاده از تکنولوژی در مدارس
قبل از شروع باید تکلیف خودمان را با نوع تکنولوژی در مدرسه مشخص کنیم. منظور ما از تکنولوژی یعنی استفاده از آخرین ابزارهایی برای آموزش بهتر، انتقال سریع اطلاعات و ارتباط بین دانشآموزان است. حالا این میتواند هر چیزی را شامل شود؛ تبلت، لپ تاپ، بازی کامپیوتری، ویدئو پروژکتور، گوشی موبایل، دوربینهایی با واقعیت مجازی و غیره. در هر مدرسهای بسته به موقعیت و شرایط اقتصادی و فرهنگی آنجا، نوع فناوری به کار رفته متفاوت خواهد بود.
- انواع محتوا و آموزش را شامل میشود
دیگر گذشت آن زمان که معلم فقط کنار تخته میایستاد و با استفاده از گچ و صحبت درصدد آموزش و یاد دادن بود؛ البته این روش هنوز هم استفاده میشود. در واقع، منظور ما تغییر در نوع ارائه انواع مطالب آموزشی بود. امروزه به راحتی با استفاده از انواع فناوریهای تولید محتوا مانند ویدئو، صوت و غیره میتوان تمامی مطالب را به صورت عملی هم به دانشآموزان نشان داد.
یک نمونه خیلی ساده و ابتدایی را میتوان درس جانورشناسی کتاب علوم دبستان مثال زد. در گذشته معلم فقط انواع دستهبندی حشرات توضیح میداد. تنها منبع تصویری او هم عکسهای داخل کتاب بود؛ اما الآن با انواع ویدئوها به راحتی میتواند به صورت زنده انواع حشرات، چگونگی راه رفتن، غذا خوردن و غیره را نشان دهد. در واقع، یک مستندی را در کلاس پخش کند.
همین الآن اگر از خودتان بپرسیم، چه تصویری از انواع حشرات دارید؟ مسلماً هیچی. برای اینکه شما تا به حال یک تصویر واقعی هم ندادهاید؛ اما مطمئن باشید که فرزند شما 20 سال بعد هم نه نام و نه شکل آنها را فراموش نخواهد کرد.
- خطرات کاهش پیدا میکند
این روزها خانوادهها نگران همهگیر شدن استفاده از شبکههای اجتماعی هستند. هرچقدر هم که شما از خطرات این شبکهها برای آنها صحبت کنید تا آنها در دل خود این شبکهها قرار نگیرند، از خطرات آن مطلع نخواهند شد.
بهترین روش برای این کار، خود مدارس است. در مدارس معلم یا مدیر پرورشی کاملاً آنها را کنترل میکند. به آنها نه تنها چگونگی صحیح استفاده از تکنولوژی را یاد میدهد، بلکه گام به گام از اول تا آخر پیش خواهد رفت. در واقع، فقط صحبت نیست، خود معلم هم عمل میکند. این عمل کردن بیشتر در ذهن دانشآموز باقی میماند. به این صورت خطرات ناشی از استفاده نادرست انواع تکنولوژی میتواند تا حد بسیار زیادی کم شود.
- امکان یادگیری خیلی راحت و سریع وجود دارد
قبول داریم که در مدارس ایران خیلی به مسئله آموزش تکنولوژی توجه آنچنانی نمیشود. بیشتر مدارس هوشمند به راهی برای دریافت شهریه بیشتر از خانوادهها تبدیل شده است؛ اما به هر حال دانشآموزان خیلی از موارد را میتوانند در مدارس یاد بگیرد. همان خطراتی که در بالا گفتیم؛ چگونگی استفاده از کامپیوتر؛ شناخت مفاهیم تکنولوژی و هر چیز مرتبط با آن.
با اینکه شاید خیلی مدارس با سرعت تکنولوژی پیش نروند؛ اما بیشتر مطالب یاد داده شده، در خانه اصلاً مورد بحث قرار نمیگیرد. دانشآموزان حداقل در مدارس یاد میگیرند که چگونه از تکنولوژیها به ویژه اینترنت برای پیدا کردن منابع لازم خود استفاده کنند.
- دیگر سؤالی برای او بیپاسخ نخواهد ماند
در مدارس ایران (به جز موارد خاص) بردن گوشی و تبلت و غیره ممنوع است. برای همین شاید صحبت کردن در خصوص تکنولوژی کمی خندهدار به نظر برسد؛ اما در مدارس هوشمند که دانشآموز کار با اینترنت و استفاده از ابزار را یاد میگیرد، به راحتی میتواند آنها را در خانه هم استفاده کند.
از طرفی در مدارس بارها پیش آمده است که دانشآموزان خیلی متوجه صحبت معلم خود نمیشوند و به خوبی یاد نمیگیرد. همچنین ممکن است که به موضوعی علاقهمند شده و به دنبال دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص آن باشند. در اینجا به راحتی میتوانند با استفاده از اینترنت و سایت خوب گوگل، تمامی اطلاعات خود را پیدا کنند. در واقع، هیچ سؤالی برای آنها بیپاسخ نخواهد ماند.
- ارتباط با دیگر دانشآموزان و معلم بیشتر میشود
دانشآموزان خیلی راحت میتوانند منابع آموزشی که از قبل دانلود کردهاند، به راحتی با همدیگر به اشتراک بگذارند. همچنین میتوانند از معلم خود منابع و اطلاعات دیگری را دریافت کنند. به این صورت هم ارتباط بین آنها و همچنین با معلم بیشتر و بهتر میشود. مزیت این ارتباط، شروع آن از روز اول مهر است. بیشتر دانشآموزان تا یک ماه همدیگر را محک میزنند؛ اما با تکنولوژی دیگر خیلی راحت و سریع ارتباط مثبت بین آنها شکل میگیرد.
- هیچ دانشآموزشی از درس خود عقب نمیافتد
مهمترین نگرانی خانواده در هنگام غایب شدن فرزندشان، عقب ماندن آنها از درس است. اگر دانشآموز نتواند خود را برساند تا آخر سال تحصیلی همیشه در مبحث درس داده شده، به اصطلاح لنگ خواهد زد؛ اما با استفاده از تکنولوژی، دیگر لازم نیست که نگران این مسئله بود. مدارس به سمت برگزاری کلاس آنلاین برای دانشآموزان غایب خود میروند. به این صورت آنها حداقل از یادگیری مباحث اصلی عقب نخواهند ماند.
- درگیری دانشآموزان در مباحث زیاد میشود
با استفاده از تکنولوژی و اینترنت، دانشآموزان میتوانند بیشتر در مباحث کلاس شرکت کنند. معلم علاوه بر اینکه میتواند به صورت مستقیم و خصوصی با هر دانشآموزی ارتباط برقرار کند، آنها را تشویق به برقراری ارتباط و شرکت در جمع برای صحبت کند؛ برای مثال، سؤالی بپرسد و از دانشآموزان بخواهد که سریع جواب آن را در اینترنت پیدا کنند. یا حالا کمی سادهتر کنیم. با استفاده از پاورپوینتهای نمایش داده روی اسلاید، از دانشآموزان سؤال بپرسد و تکتک آنها را برای موضوعات مختلف به چالش علمی بکشد. هر طور فکر کنید، درگیری آنها در کلاس برای بحث علمی بیشتر خواهد شد.
- دانشآموزان به منابع علمی زیادی دسترسی خواهند داشت
با تکنولوژیهایی که در مدارس به دانشآموزان یاد داده میشود، دسترسی آنها به منابع مختلف زیاد خواهد شد. تحقیق کردن در مدرسه برای نسل قدیم همیشه یک معضل بوده است. معلمها بدون در نظر گرفتن شرایط دانشآموزان، موضوعی را معین میکردند و در یک هفته از آنها جواب میخواستند؛ اما امروزه به لطف اینترنت، دیگر هیچگونه محذوریتی وجود نخواهد داشت.
- خانوادهها به راحتی با مشاوران در ارتباط خواهند بود
خانوادهها به راحتی میتوانند با معلمان یا مشاور مدرسه با استفاده از ابزارهای ارتباطی مانند تلگرام، واتس آپ در ارتباط باشند. به این صورت دیگر لازم نیست که اولیا برای صحبت چند دقیقهای با مدیر، کلی مسافت را بپیمایند و زمان زیادی را هدر بدهند. حتی میتوانند از طریق خود سایت، شکایت یا انتقاد خود را به صورت مستقیم به مدیر مدرسه برسانند.
ثبت نظر